2012-10-31

Kaip lengvai nupiešti... akį?

Sveiki.
Pagaliau atgaivinu šią rubriką, tik ji bus šiek tiek kitokią. Taip, viskas išliks labai panašu - įdėsiu žingsnį po žingsnio, jį paaiškinsiu. Tačiau bus vienas jums gal ir nedidelis, bet man tikrai nemažas skirtumas - viską piešiu pati. Taip sugaišiu daugiau laiko, bet įrodysiu, kad visai neblogai gali piešti kiekvienas, net nelankantis dailės mokyklos žmogus (toks kaip aš).
Taigi, ši pamoka bus visai nesudėtinga, pagal ją mokinau akis piešti ir kelias savo drauges. Rezultatas išėjo tikrai geras, tad manau pavyks ir jums!

Darbo laikas: 1h, bet jūs užtruksit gerokai mažiau, nes į šį laiką įeina ir pasiruošimas ir fotografavimas (nuotraukų gavosi beveik 50, nors piešimo žingsnių tik keli). Tad neišsigąskit, jei dirbsit nuosekliai ir kruopščiai užtruksit apie 20 ar net mažiau minučių. Patariu piešti tada, kai neturėsit ką veikti, nes skubant ir vis galvojant apie kažką kitą nieko gero nesigaus.

Jums reikės:
(koks gražus mano trintukas gaila, kad jis paskutiniam plane...)
  • Popieriaus lapo. Pirmam bandymui neplėškit lapo iš mokyklinio piešimų sąsiuvinio, geriau panaudokit   apipaišytą, sugadintą ar dar kokį, svarbu, kad būtų laisvas kampelis piešti.
  • B, HB ir H pieštukų. Tiems, kas nelabai išmano: B - minkštas, HB - vidutinio kietumo H - kietas pieštukai.
  • Trintuko.
  • Servetėlės (ja patrinsime kai kurias akies vietas).

Darbo eiga.

1 žingsnis

B pieštuku nusipiešiame akies kontūrus. Visą laiką piešiant nepamirškime, kad akis yra apvali, o ne kažkokia kitokia (ne stačiakampė, kaip anime stiliuje). Akies lęšiuką (akies vidurį) piešiame iš rankos, jokiu būdu tam nenaudojame skriestuvo! Nepamirškime virš akies nupiešti voko.

2 žingsnis

Su HB pieštuku po akimi ir ant voko padarome šešėlius. Tik nespauskite pieštuko! Aš labai mėgstu cat stiliumi padažytas akis, tad su H pieštuku virš akies nubrėžiau liniją. Ją dariau ryškią, storą. Tą patariu daryti ir jums. 

3 žingsnis

Dabar naudodami H pieštuką paryškinkime akies lęšį, nupieškime vyzdį. Jo nedarome visiškai apvalaus, viršuje nupieškime nedidelius išlinkimus. Tai bus šviesa krintanti ant akies. Akies kraštelius, naudodami B pieštuką, pašešėliuojame.

4 žingsnis

Ši dalis bene sunkiausia ir mano nemėgstamiausia  kodėl? Sužinosite kiek vėliau. Pirmiausia H pieštuku užspalviname akies vyzdį, vėliau - lęšiuką. Bet prieš spalvinant lęšiuką, nepamirškime pieštuku Prie (aš tai dariau paprastu pieštuku, bet jūs, pasitelkdami savo fantaziją, galite tai daryti ir spalvotai) akies vyzdžio spalviname kiek tamsiau, tą patį darome ir prie krašto. Šiek tiek pašešėliuojame akies vietą, esančią prie nosies. O dabar nemėgstamiausia šio žingsnio dalis (man) - piešiame blakstienas. Tai daryti man sekasi sunkiai, nelabai išeina...  Viršuje blakstienas piešiame ryškesnes, t.y. su H arba HB pieštuku, o apačioje su B pieštuku. Kad būtų lengviau aš piešinį apverčiu aukštyn kojom ir taip piešiu blakstienas apačioje, taip pat ir viršuje. Blakstienas piešiame po vieną ir pamažu.

5 žingsnis

Paskutinė piešimo dalis - nupiešiame antakius su HB pieštuku, taip pat su B pieštuku pašešėliuojame virš ir po akimi. Tik nerašykite Bff4stardoll, nes tai neįeiną į šią pamoką. Tik norėjau parodyti, kad pati piešiau ir stengiuosi dėl jūsų. Žinau, kad nelabai gražiai išėjo, akies lęšiukas kažkoks kreivas šleivas, bet tikiuosi, kad jums išeis gražiau! Būtų smagu pamatyti pagal šią pamoką jūsų nupieštas akis, galbūt kiek vėliau ir surengsiu kokį konkursėlį!

Pastaba: Visus paveikslėlius galite pasididinti paspausdami ant jų.

Iki, jausrine

13 komentarų:

Monika/Renessme_ rašė...

OMG!!! Kaip gražu!!! Aš niekada taip nenupieščiau!!! :ooo

rooberta rašė...

Aciu,man tikrai prireike :)))

Laura rašė...

Kaip gražiai nupiešei!! :O

Aušrinė rašė...

Rooberta, tam ir rašau. :) Monika ir Laura, nepasakyčiau, kad gražiai. :)

Gabrielė ♥ Kvyn rašė...

Gera pamoka bet man ensigauna... vis trinu ir trinu bet nesigauna kazkaip tik piesnis susigadino...

mia477 rašė...

Kaip gražiai! Tikrai pravers tiems, kurie dar tik pradedantieji.

Anonimiškas rašė...

tikrai nelankai dailes mokyklos?

GoldenGreta rašė...

Kaip gražu.
Anonimas,aš lankau dailės mokyklą,bet piešiu baisiai.

Aušrinė rašė...

Ne, nelankau. :)

Aušrinė rašė...

Netrink! Dėl to ir susigadina, nes lapas susitrina.

Anonimiškas rašė...

GEEEERAS

Meda rašė...

super akyte x)) pabandziau nupiesti bet tikrai ne kas gavosi xDDD

Anonimiškas rašė...

žiauriai gražu !