2012-10-31

Helovynas

Sveiki visi,

šiandien ta diena, kai persirengiame kuo baisesnėmis būtybėmis, einame linksmintis, keliame kraupias savo nuotraukas į facebook'ą ir panašiai. Visi džiaugiamės sulaukę šios dienos, tačiau retas žino daugiau apie šventę nei tai, jog šiandien reikia persirengti pabaisa.
Visu pirma, lietuviai šią šventę turėtų vadinti Vaiduoklių švente. Helovynas švenčiamas kiekvienų metų spalio 31-ą dieną. Amerikoje šią dieną visi persirengia kostiumais, žiūri filmus, pasakoja baisias istorijas, krečia šunybes. Žinoma, įdomiausia šventės dalis - saldainių kaulijimas.
Tradicija  persirengti įvairiais baisiais kostiumais kilo Anglijoje arba Škotijoje senai senai, XIX amžiuje. Vėliau persirenginėjimas išplito ir Amerikoje XX amžiaus pradžioje. Tradiciškai per vaiduoklių šventę persirengiama baisiais kostiumais - vampyrais, vaiduokliais, velniais, raganomis, skeletais, zombiais, demonais, žudikais ir kitais kraupiais filmų veikėjais. Taip pat persirengiama ir filmukų herojais - Kempiniuku, peliuku Mikiu ir panašiai. Merginos nevengia persirengti seselėmis, lėlėmis, netgi princesėmis, bet žinoma priimtiniausia, kad kostiumas būtų kuo kraupesnis.

Tumblr_ltyqf1dbey1qbi92fo1_500_large

Taip pat, tapę jau tradicija (veikiausiai, kad tik Amerikoje) papuošti savo gyvenamą vietą kuo šiurpiau, pavyzdžiui paversti namus į raganų buveinę. Ypač populiaru papuošti namus žibintais, padarytais iš išskaptuoto moliūgo.

Tumblr_lsxcck44u11qarwico1_500_large

Šventės metu dažniausiai valgomi karameliniai obuoliai. Kiekvienas esam tokių matę internete arba filmuose. Tai obuoliai ant pagaliuko, išmirkyti karamelėje. Už obuolius populiaresni tik saldainiai, kurių ta dieną valgoma labai daug. Taip pat valgomi baisia atrodantys patiekalai: iš tešlos iškepti sausainiai, atrodantys kaip lavono pirštai, karsto formos tortas ir t.t.

Tumblr_ltfvxicyf51qzrkblo1_1280_large

Viktorija

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Patiko

Unknown rašė...

geras straipsnis :)

Neda rašė...

idomu labai

Gabrielė ♥ Kvyn rašė...

Idomu..

;) rašė...

dazniau tokiu :)