2012-11-02

Kaip lengvai nupiešti... nosį?

Sveiki.
Visai neseniai Jus mokinau kaip nupiešti akis. Šiandien mokysiu kaip nupiešti kitą veido dalį - nosį. Ji nėra mano mėgstamiausia veido dalis, kadangi pirmiausia žvilgsnis krinta į akis, vėliau į lūpas, o tik tada į nosį. Bet kartu ji man ir patinka, juk jei nosis neatkreipia žmonių dėmesio, tai nebūtina labai stengtis ją piešiant, ar ne? Na, kaip ten bebūtų, aš vistiek jus pamokysiu nupiešti šią veido dalį, nes...kai pamokysiu piešti visas veido dalis aš surengsiu konkursą, kuris gali turėti visai nemažą prizą, tad mokykitės mokykitės ir dar kartą mokykitės! Pamatysite, pravers ne tik dėl konkurso, bet ir ateityje.

Taigi, reikės to paties, ko ir praeitą kartą:
(šįkart pieštukų fotosesija išėjo nelabai nusisekusi, nes staiga kažkur dingo mano ,,gražuolis" trintukas, galbūt pamanė, kad aš per prasta fotografė jam ir iškeliavo ieškoti geresnės, o gal nusprendė siekti top modelio karjeros ir iškeliavo į Ameriką dalyvauti Top Modeliuose?..)

  • Popieriaus lapo. Pirmam bandymui neplėškit lapo iš mokyklinio piešimų sąsiuvinio, geriau panaudokit   apipaišytą, sugadintą ar dar kokį, svarbu, kad būtų laisvas kampelis piešti.
  • B, HB ir H pieštukų. Tiems, kas nelabai išmano: B - minkštas, HB - vidutinio kietumo H - kietas pieštukai.
  • Trintuko.
  • Servetėlės (ja patrinsime kai kurias nosies vietas).
Darbo eiga.

1 žingsnis
B pieštuku švelniai nusipiešiame nosies kontūrus. Kaip matote, apačioje padariau išlinkimą. Jį padarykite ir jūs, nes vėliau jo prireiks. 

2 žingsnis
Su H pieštuku paryškiname nosies šonus, taip pat nupiešiame šnerves. Su HB pieštuku ant nosies nupiešiame  lankelius, vėliau aplink juos šešėliuosime.

3 žingsnis.
Dabar jau sunkesnė dalis. Su B pieštuku po nosimi ir joje (aplink lankelius) šešėliuojame. Kur reikia patriname su servetėle (to reikia, kad šešėliai susilietų ir nebesimatytų pieštuko linijų), tik stengiamės daug netrinti. Su HB pieštuku šešėliuojame prie nosies šonų. Jei su H pieštuku daryti nosies kontūrai pasidarė neryškūs - dar kartą juos apvedžiojame.

4 žingsnis.
Naudodami B pieštuką šiek tiek pašešėliuojame  ir pailginame nosį. Vietomis, kur tamsesni šešėliai panaudojame HB pieštuką. Jei manote, kad kažkur dar per mažai šešėlių - juos padarome savo nuožiūra.

Pastaba: visas nuotraukas galite pasididinti paspausdami ant jų.

Tai tiek. Tikiuosi pamoka buvo aiški, suprantama. Kitą kartą mokinsiu kaip nupiešti lūpas, tikiuosi lauksite! O dabar būtų smagu, jei komentaruose pasidalintumėte savo įspūdžiais piešiant, galbūt net įdėtumėte savo meno kūrinio nuorodą. Lauksiu!

Iki, jausrine


7 komentarai:

Monika/Renessme_ rašė...

Tuojau pabandysiu, bet an tikrai taip nesigaus :DD

Aušrinė rašė...

Kodėl ne? Jei aš taip nupiešiau, tai tu nupieši dar geriau! :)

Monika/Renessme_ rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Meda rašė...

bus konkursas? idomu.. xDD

braske1 rašė...

Piesi ziaaaaaaaaauriai GRAZIAI! labai laukiu konkurso!!! idomu koks bus prizas? :OO tikiuosi stardolleriai :DDDd

Unknown rašė...

Panašiai pavyko nupiešti

Unknown rašė...

Tikrai labai gerai pavyko😘😘😘😛😛😛