2012-11-07

Kokius megztinius rinktis šią žiemą?

Sveiki.
Turbūt pastebėjote, kad dažniausiai patariu kokius batus pirkti tam tikram sezonui, man tai visai patinka, kadangi rašydama tokius pranešimus turiu gerai pasirengti:  ieškau informacijos tiek įvairiuose internetiniuose puslapiuose, tiek žurnaluose. Taip praturtinu ne tik jūsų, bet ir savo žinias. Todėl nusprendžiau rašyti ne apie batus (apie juos, skirtus žiemos sezonui, jau rašiau ČIA), o apie megztinius! Kaip ir visada rašant šią rubriką-  aprašysiu megztinius pagal patogumą, grožį ir pasiūlysiu kompromisą (patogius ir gražius megztukus).

Patogumas
Turbūt žiemą to patogumo mažiausia - juk turime rengtis taip, kad nesušaltume, tad šioje pastraipoje aptarsiu tokius megztinius, kuriais vilkėdama neturėtum drebėti esant minusinei temperatūroje  lauke arba sėdėdama menkai šildomos mokyklos suole. Tokie megztiniai dažniausiai būna stori, vilnoniai. Žieminį megztuką tu gali nusipirkti parduotuvėje arba paprašyti mamos ar močiutės, kad numegztų savomis rankomis Sakoma, kad tokie megztiniai šilčiausi! Labai svarbu, kad megztiniai nesukeltų niežulio, tad prieš nusiperkant megztinį būtinai jį pasimatuok, jei jauti niežtėjimą, tuomet palik megztinį ir ieškokis kito. Jei nusipirkai tokį (ar kas nors numezgė) - būtinai po apačią apsirenk palaidinę ilgomis rankovėmis, kitaip visą laiką gali jausti diskomfortą ar nepatogumą. Geriausia vilkėti megztuką, kuris numegztas kietai (mezgant nepalikti dideli tarpai), taip pat kuo ilgesnį, svarbiausia, kad nebūtų plika nugara, nes gali greitai peršalti.
Tumblr_mcq3xetyhf1r7yff4o1_500_largeTumblr_lfndybeaqr1qc29y3o1_500_large

Grožis
Įvairiausi paveikslėliai, užrašai... Visa tai atrodo labai miela ir gražu, bet dažniausiai tokie megztiniai būna plonučiai ir tikrai netinka lietuviškoms žiemoms. Juos verčiau atidėti pavasariui ar šaltesnei vasaros dienai. Taip pat neretai pasitaiko nekokybiškų megztukų, kurie greitai apsivelia, o paveikslėliai nublunka. Tiesa, jie ir kainuoja pigiau. Jei vis dėl to nusprendei nusipirkti tokį megztinį (plonytį, išmargintą paveikslėliais) - pirk brangesnį, nes jie atitarnaus daug ilgiau, o šaltesnę dieną po apačia būtinai apsivilk storesnę palaidinį ilgomis rankovėmis. Kitaip rizikuoji peršalti.


Kompromisas
Nori atrodyti gražiai, bet ir nesušalti, tačiau visai netraukia mintis vilktis storą, vilnonį megztuką, kuris net nėra  gražus? Tuomet aš tau siūlau nusipirkti žieminiais ornamentais (snaigėmis, elniais, eglutėmis ir t.t.) puoštą megztinį, jų būna ir plonučių skirtų šiltesnei dienai, ir storesnių šaltesnei dienai. Siūlau nusipirkti storesnį, jį galėsi pradėti vos pašalus orams ir tikrai nesijausi blogai, juk megztinis ir šildys ir atneš tau daugybę komplimentų  juk jo raštai tokie gražūs, madingi! Taip pat neprašausi pro šalį pasirinkusi paprastą, vienspalvį megztuką, tačiau dekoruotą kniedėmis. Pamatysi, kaip imsi traukti aplinkinių dėmesį. Ne, ne, ne blogąja prasme, o gerąja! Kniedės žiauriai madingos, labai dažnai fashionistos jas sakosi internetu iš užsienio, kad tik galėtų jomis dekoruoti savo mėgstamus drabužėlius. Neišsigąsk, kad niekur gali nerasti tokio megztinio su kniedėmis - visai neseniai mačiau panašų New Yorker parduotuvėje už 89Lt. Tad jei paskubėsi, galbūt dar rasi ir spėsi nusipirkti! 


Tikiuosi, kad mano pastangos įdėtos į šį pranešimą padės jums apsispręsti kokį megztuką pirkti!

Iki, jausrine

3 komentarai:

rooberta rašė...

Man labai patiko straipsnis :) megztuku su kniedem galim rasti turguj,esu ju macius ir kaina padoresne ;]

Monika/Renessme_ rašė...

Man labai patinka tokie pranešimai :) Aš Anglijoje labai dažnai kur matau, tai jaučiu kad nusipirksiu irgi, nes super atrodo megztiniai su kniedėmis!

E♥m♥u♥t♥ė rašė...

Kniedetas labai grazus megztinis ir dar patiko su lupom ;333