2012-11-10

2012 ruduo ir žiema. Ką rengtis?

Sveiki visi,

senokai nerašiau ilgo ir įdomaus straipsnio, todėl nusprendžiau parašyti kažką ilgo. Apie daug ką jau parašė šiame ir kituose bloguose tačiau nerašė apie vieną aktualią temą - ką rengtis šaltuoju metų laikotarpiu. Žinoma, kiekviena suprantame, jog reikia rengtis šiltai ir patogiai, tačiau tai ne visada suderinama su mada. Gali atrodyti madingai tačiau drebėti nuo kiekvieno vėjo gūsio, gali nesirūpinti dėl šalčio, bet rizikuot būti apkalbėtai, tačiau gali turėti ir šilumą ir stilių vienu metu. Tereikia mokėti viską derinti ir sekti naujienas madoje. Prieš rašydama šį straipsnį peržiūrėjau ne vieną, ne penkis ir ne dešimt puslapių susijusių su šia tema.  Tikiuosi jums padėti, kaip tik įmanoma labiau ir geriau. Taigi, pradedam!

Visos merginos turbūt žino kad jau turime atsisakyti neoninių spalvų, gėlėtų drabužių, nuogo kaklo. Tačiau, kas tada mums lieka? Ogi begalės įvairiausių raštų ir medžiagų! Nors ir palikome pastelines spalvas šiltajam metų laikotarpiui, tačiau mums liko vistiek daug gražių ir madingų spalvų: brangakmenių spalvos (vyšninė (granatas), tamsiai žalia (smaragdas), tamsiai mėlyna (safyras), tamsi rožinė (rubinas), violetinė (ametisas)), ruda, oranžinė, geltona, juoda, pilka, dramblio kaulo. Štai keletas spalvų panaudojimo pavyzdžių:

Tumblr_md9vxczfo51rkiufpo1_500_large314161-11-1326917683831-n700_largeParrosu4_large52776626854216191_bborqsbz_c_large

Keista, tačiau vyriškas stilius darosi vis populiaresnis moterų aprangoje, ypač rudenį. Merginos nešioja į vyriškus panašius paltus, lietpalčius kepures marškinius ir t.t... Tokia apranga daro moterį gležnesnę, švelnesnę, paslepia nereikalingus kilogramus ir pabrėžia privalumus bei merginos, moters stiprybę. Šis aprangos stilius vadinamas militaristinis. Militaristines formas švelnins intensyvūs uogų raudonumo ar oranžiniai atspalviai, o aprangą pagyvins mažas blizgus dirželis.
Taip pat rudenį bei žiemą madingas drabužių sluoksniavimas.Parduotuvių vitrinose jau pasirodė sluoksniavimo pavyzdžiai: megstukas, išlindę marškiniai prisagstytas paltas ir t.t.
Kiekvienas šaltasis laikotarpis neapseina be kailinių liemenių. Šiemet jos dar madingesnės! Tačiau šiemet liemenės turi būti su prailginta pečių linija. Taip pat ir su paltais, kadangi jie taip pat turėtų būti su prailginta pečių linija.
Rudenį siūloma nešioti pieštuko formos, paaukštintu liemeniu, šiek tiek žemiau kelių esančius sijonus. Pirkite pieštuko formos sijonus iš vilnos, velveto, juodos odos, kadangi odą šį sezoną vis populiaresnė, be jos nepataikysite į mados olimpą. Natūrali oda bus ypač madinga, odiniais drabužiais galima apsirengti nuo galvos iki kojų. Visgi, kad nešokiruotumėte aplinkinių, derinkite du odinius daiktus, pvz., suknelę ir batus, kelnes ir pirštines, tačiau atsiminkite - oda jaunai merginai netiks į mokyklą, bažnyčią ir pan. Jaunos panelės oda turėtų puoštis nebent klubuose.
Žinoma, pats svarbiausias šio laikotarpio atributas megztiniai  Kuo įvairesni - tuo įdomiau, pradedant per dideliais žemiau kelių, baigiant kaip tik tinkančiais. Kaip ir praeitais metais, šiemet madingiausi balti dramblio kaulo spalvos ir rudi, didelėmis akimis (akys - mezgime naudojamas daiktavardis). Žymiausi mados namai siūlo raštuotus vintage stiliaus megztinius  tačiau ši mada dar neatėjo į realų gyvenimą, o į Lietuvą manau ateis dar negreitai... Jei išvis ateis.

Aprangų pavyzdžiai:

Cannery Row Vintage Over Sized Cardigan, Zara Zipper Leggings, Felmini BootsVintage Norwegian Knitting Cardigan, Mustard Beanie, H&M Booties
Ash Titan Destroyer, Mango Military Parka, New Yorker Orange Scarf, Esprit Sweater, Tally Weijl Mustard Yellow BeanieNowistyle Burgundy Jeans
Mustard Yellow Beanie, Rosy Scarf, Zara Mint Sweater, Ray Ban New Wayfarer, Mango Military ParkaMango Military Parka, H&M Knitting Sweater, Jeffrey Campbell Lita
Aprangas radau ČIA
Daugiau įdėjų bet kokiam metų laikui ar progai galite rasti lookbook.nu

Viktorija

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

normaliai, bet matos, kur ne tavo zodziai :D

Monika/Renessme_ rašė...

Labai patiko. :))

vika rašė...

Ne mano rašyti tik 2 sakiniai, sveikinu jei juos radai, gali nusipirkti medadalį. :)

E♥m♥u♥t♥ė rašė...

Geras pranesimas :]] visa perskaiciau :]] idomus :]]