2012-11-05

Deriname priešingas spalvas.

Sveiki.
Norėčiau atsiprašyti tų, kurie užsukę į blog'ą nerado naujų pranešimų. Tačiau noriu priminti, kad mes - rašytojos - irgi žmonės, esame pavargusios po mokyklos ir norėtume šiek tiek pailsėti, visai kaip ir jūs. Iš anksto įspėju, kad dabar blog'as nebebus toks aktyvus, kaip per atostogas, kai tam galėjome skirti visą dieną. Tikiuosi, kad mus suprasite ir nespausite mūsų rašyti tiek daug, kaip anksčiau!
O dabar grįžtu prie pranešimo. Šiandien noriu pakalbėti apie priešingas spalvas (angl. colorblock), jų derinimą tiek realybėje, tiek stardoll'e (iš tiesų, tai vienas ir tas pats). Iš pradžių, kad būtų lengviau suprasti, kas tos priešingos spalvos ir su kuo jos valgomos, norėčiau jums parodyti paprastą, visiems suprantamą schemą:

Kiekvienai spalvai priešinga yra ta, kuri kitoje apskritimo pusėje, pvz.: raudonai - žalia (gali būti ir mėlyna, tačiau raudoną bei žalią daug paprasčiau suderinti), geltonai - violetinė. Pagrindinės spalvos, kurios dažniausiai naudojamos derinant priešingas spalvas: geltona, mėlyna ir raudona. Na, atrodo lyg suprantama ir niekuo neypatinga, tad galbūt pamanysite, kam aš visa tai rašau? Koks pranešimo tikslas? Atsakymas visai paprastas - šią spalvų ypatybę dažnai taikome ir savo aprangoje tiek realybėje, tiek stardoll'e. Tai itin madingas dalykas! Tad kaip nepasimesti derinant priešingas spalvas savo aprangoje? Išties tai nėra visai paprasta. Todėl pasistengsiu paaiškinti kaip įmanoma aiškiau. Derinant priešingas spalvas, turėtum raštuotus ar paveikslėliais margintus drabužius atidėti šalin. Žinoma, tai gali pasirodyti labai sunku, bet tokios jau tos taisyklės. Susirask keletą vienspalvių palaidinių, megztinių, kelnių ar sijonų, kurie būtų priešingų spalvų (visada prisimink aukščiau esančią schemą), bandyk juos dėlioti: prie vienos spalvos kelnių pridėk priešingos spalvos megztuką (maikutė gali būti balta) arba prie palaidinės pridėk priešingos spalvos kelnes. Taip dėliok, kol surasi gražiausiai atrodantį derinį.Tai gali būti oranžiniai marškinėliai ir ryškios mėlynos kelnės ar kažkas pnš. Jokiu būdu nepamiršk aksusuarų! Aplink juosmenį užsisek siaurą dirželį, persimesk rankinę ir pirmyn į gatvę, vakarėlį, mokyklą (jei joje nėra uniformos) ar kitur. Atrodysi nepaprastai gražiai bei madingai! Lygiai taip pat gali drabužius derinti ir stardoll'e!

Keletas priešingų spalvų derinių pavyzdžių;
 
Mano pavyzdėlis





















Tad raginu nebijoti tokių, atrodo, nesukalbamų spalvų. Jomis pasipuošusi ne tik praskaidrinsi nuotaiką sau, bet ir kitiems!

Iki, jausrine

1 komentaras:

Gabrielė (gabe2006) rašė...

įdomu, patiko :)