2012-11-18

Kokius paltus rinktis šią žiemą?

Sveiki.
Jau rašiau apie batus ir megztinius, o šįkart nusprendžiau jums padėti išsirinkti kokį paltą pirkti šiai žiemai. Manau, kad tai išties aktuali tema, nes daugelis merginų dar neturi nusipirkusios palto žiemai (tam laikotarpiui, kai lauke bus -20 šalčio), aš taip pat viena iš daugelio. Kaip visada paltukus skirstysiu pagal patogumą, grožį ir pasiūlysiu kompromisą.

Patogumas
Kaip jau ne kartą minėjau - žiemą didžiausias patogumas yra šiluma. Patogūs paltai turi būti šilti, uždari, neperšlampantys ir vidutinio ilgio. Norėdama jaustis ypatingai patogiai - rinkis pūkinį paltuką, su tokiu nei sušalsi, nei šlapia liksi. Kad būtų dar šilčiau - pirk paltą su kailine apykakle.

Adelaandtessie10_large

Grožis
Labai gražiai atrodo juodi, rudi ar kitų spalvų vilnoniai (net nežinau ar taip vadinasi ši medžiaga, bet žemiau pamatę nuotraukas suprasite apie kokius paltus aš kalbu) paltukai su gražiomis sagomis, klostuota apačia... Tačiau tokie paltai netinka lietuviškoms žiemoms, geriau tokius grožius palikti rudeniui, pavasariui ar šiltesnei žiemos dienai. Prie gražių, tačiau nepatogių paltų priskiriu ir trumpus (išskyrus tokio ilgio, tačiau šiltus pūkinius).

Tumblr_lm8e6gfs2z1qektslo1_500_large
















Kompromisas
Patogumą ir grožį visuomet galima kartu suderinti. Jei nenori pūkinio palto - gali rinktis ir vilnonį, tačiau storesnį, su didesne apykakle ar gobtuvu (arba viskas viename). Jeigu turi tokį, tačiau su juo tau šalta, bet jokiu būdu nenori pūkinio paltuko (ar striukės) - po apačia apsirenk šiltesnį megztinį. Geresnis ir patogesnis variantas būtų rinktis pūkinį paltą ir jį papuošti gražiu, plačiu diržu. Toks bus brangesnis, tačiau nešiosi ilgai, tol, kol tau pačiai jis nusibos (mažiausiai 3 sezonai), tad rinkitės atidžiai, neskirkite didelio dėmesio naujausioms mados, nes jos greitai keičiasi, o paltas tau tarnaus ilgai.

Jei esi stambesnio sudėjimo, tuomet rinkis klasikinį juodą paltuką, kadangi ši spalva yra stebuklinga ir šiek tiek melagė - sugeba liekninti figūrą. Norėdama paslėpti paslėpti platesnius klubus - pasirink klostuotą ar kiek papūsta apačia papuoštą paltuką.  O jei tavo sudėjimas idealus - rinkis aptemptą paltą, sujuosiamą dirželiu, šis pabrėš tavo liekną juosmenį (pilvą).

6a0111688f7c55970c01156f11dfa6970c-500wi_largeTumblr_ly234vhknm1r5hmr1o1_500_large


Tai tiek. Tikiuosi, kad pasirinksite tokį paltą, kuriuo džiaugsitės ne tik šią, bet ir kitą žiemą, jį pamilsite ir žygiuosite su didžiausiu džiaugsmu! Ateinantį šeštadienį aš pati pirksiu paltą, pūkinį, tokio tipo, tik tikiuosi rasti su gražesniu kailiuku. Žinoma, kainuos nemažai, tačiau tikiuosi, kad su tokiu, rytais laukdama autobuso nesušalsiu!

Iki, jausrine

3 komentarai:

Viktorija. rašė...

Aš niekada neperku paltų, kurie madingi. Visų drabužių šitaip... Tiesiog nepakenčiu žodžio mada :D Mano manymu, idiotai tie, kurie perka drabužius, kurie madingi. Juk perkam tuos, kurie gražūs MUMS. Tai norėjau pasakyti apie paltus... Ypač tokia nuomone vadovaujuos pirkdama paltus ir striukes :D
Aš šiai žiemai nusipirkau naują striukę. Ilgai galvojau, ar pirkti ilgą paltą, ar striukę. Bet kadangi striukė buvo patogesnė, pirkau ją. Nors dabar galbūt net norėčiau palto vietoj striukės, atrodo patogesnis.

Aušrinė rašė...

Tikriausiai tėra vienintelis būdas sužinoti aks patogiau - paltas ar striukė - pasimatuoti abu. :)

:D rašė...

patiko, dar! :)