2012-09-24

Kokią avalynę rinktis šį rudenį?

Sveiki.
Man jau šiek tiek pabodo rašyti apie stardoll'o naujienas, taigi, nusprendžiau parašyti ilgesnį pranešimą apie realybę. Ilgai negalvojau apie ką šis pranešimas bus, nes iškarto į galvą atėjo pavadinimas ,,Kokią avalynę rinktis šį rudenį?''.  Ko gero atsakymas paprastas - patogią bei madingą. Tačiau kaip surasti tokią?..

Patogumas:
Jeigų ieškai batų kasdieniam avėjimui, tuomet rinkis tokius batus, kurių kulnas ne aukštesnis nei 5 cm. Specialistai tau patartų pirkti natūralios odos batus. Tokia avalynė ir ilgiau tarnauja nei kokie medžiaginiai ar zomšiniai, ir yra lengviau prižiūrima, leidžia kojoms kvėpuoti.
Gali rinktis ir medžiaginius ,,inkariukus''. Tačiau juos galėsi avėti tik tuomet, kai lauke nešlapia. Kitaip tu greitai liksi šlapiomis kojomis ir pasigausi kokią ligą. Bet žinant, kad dabar ruduo - tai retas atvejis. Šiuo metu laiku patarčiau nešioti tik tamsesnius inkariukus.

Tumblr_lomj38xvh91qcde3xo1_500_large

Tumblr_lxpmbgncl51qgp07eo1_500_large

Tumblr_m9du44kbec1r9slbeo1_r1_500_large

Grožis:
Aukštakulniai, platformos... Tai dabar ant bangos. Didžiausios fashionistos būtinai turi jeffrey campbell batų porą. Žemaūgių merginų avalynės kolekciją būtinai papildo bent viena platformų pora. Jais vargšės kiekvieną dieną žygiuoją į mokyklą ir vėliau dejuoja dėl skaudančių kojų ar nugaros.
Kaip sakoma, grožis reikalauja aukų. Tačiau, kartais atrodo juokinga, kai mokykloje pro tave atsargiai, vos besilaikydama ant kojų pražingsniuoja aukštakulniais avinti penktokė... O ir kiekviena kita, esant rudeniui, kai kelią dengią balos, o neužilgo ir pirmosios šalnos, gali lengvai pargriūti mėginant apeiti jas bei ieškodamos saugesnio kelio.
Tumblr_lqyhr595qq1qad2wmo1_500_large

Tumblr_luen2hafgp1r22s0fo1_500_large

Tumblr_lig6salifp1qbz7seo1_400_large

Kompromisas:
Norint nepajusti didžiulio nuovargio avint batus, tačiau taip pat norint ir gražių batų siūlau:

  • Convers'us, Vans'us ar kitus brangesnius, bet kokybiškus inkariukus. Juos galėsi nešioti bet kada (išskyrus ,,šlapias''  bei šaltas dienas. Taigi, jei puikiai tiks rugsėjo mėnesį;
  • Platformas, tačiau kuo žemesniu kulnu. Aukštas platformas atidėk į šalį šventėms. Rudenį verčiau rinkis odines platformas;
  • Timberland'us. Jie gražūs, madingi ir stilingi;
  • Aulinius gražiais raštais. Taip, jie reikalaujantis drąsos dalykas, kadangi dažnai einant į mokyklą su šiais batais gauti kandžių replikų. Tačiau jei aulinukai ryškūs, gėlėti, taškuoti ar su kitokiu gražiu raštu - nesigėdyk ir drąsiai žingsniuok su jais į mokyklą. Ypač auliniai tinka lietingomis dienomis, kai lauke pilna balų. Visoms šaipūnėms nušluostysi nosis, kadangi liksi sausomis kojomis, o jos, deja, šlapiomis;
  • Kareiviško stiliaus batai. Jie dažniausiai būna odiniai, taigi liksi sausomis kojomis. Tačiau labai dažnai merginos nusiperka griozdiškus batus ir vaikšto kaip meškinai, sunkiai pavelka kojas. Todėl atsargiai rinkis tokius batus.
  • Ilgaauliai batai. Anksčiau jie buvo ant bangos, tačiau dabar šiuos batus pakeitė platformos ir nebe taip dažnai sutiksi tokiais batais apsiavusią merginą. Tačiau jie tikrai geras dalykas, kadangi puikiai šildo kojas ir nesušlapdo kojų (jei yra odiniai).
Tumblr_ls95j8iyqr1r31ieho1_500_large


Product Detail | H&M PL

Tumblr_lwh8s5c9oi1qd7q8co1_500_large

Batų internetu gali nusipirkti čia...

...bei dar daaug daaug kur.

Tikiuosi, kad mano pranešimas jums patiko!

Iki, jausrine



6 komentarai:

GoldenGreta rašė...

Kaip nerealiai straipsnis patiko.O batų grožis.♥

Monika/Renessme_ rašė...

Labai patiko straipsnis! Daugiau tokiu! :)

Monika/Renessme_ rašė...

Labai patiko straipsnis. Daugiau tokiu!

rooberta rašė...

Patiko,daugiau :))) pvz. apie striukes,kepures,salikus,pirstines,na as pavyzdzius pateikiau :)

Unknown rašė...

puikus straipsnis daugiau!

Rugilė Styles rašė...

daugiau tokių straipsnių