2012-08-27

Pasiruošimas mokyklai. 4 dalis

Sveiki visi

nors ir pirmadienis, tačiau stardoll'e, kaip visada nieko naujo, todėl parašysiu 4-ąją pasiruošimo mokyklai dalį. Pastebėjau, kad nevienas blogas pasisavino šią įdėją, net vadina taip pat pranešimus, ar truputį kitaip. Iš dalies dėl to džiaugiuosi, nes taip išeina, jog mano pranešimai jums patinka. Džiugu. Ilgai mąsčiau ką dar čia parašius apie mokyklą. Nieko nesugalvojau. Galva tuščia, minčių nulis. Galvojau, galbūt man nukopijavus įdėją nuo stardoll'o ir rašyti, kad mokykloje reikia būti savimi, draugiškai ir t.t. ... Tačiau supratau, kad taip būtų negražu ir rodyčiau nekokį pavyzdį kitiems. Ir vėl galvojau apie ką parašius... BUM!!! Šovė mintis. Rašysiu apie gėles, kurias nešame mokytojams per pirmąją dieną mokykloje. Pernai jau rašiau tokį pranešimą ir jis sulaukė didelio dėmesio. Moksleiviams geriau patariama rinktis pavienius žiedus arba nedidelę puokštę, kainuojančią apie 10–15 litų. Nepatariama mokytojams dovanoti didelių puokščių, kadangi mokytojai ir taip gauna daug gėliu, todėl sunku jomis visomis pasirūpinti.
Populiariausia gėlė nešama mokytojams - kardeliai arba kitaip dar vadinamosios gladiolės. Šios gėlės yra didelės, turi daug žiedų, yra įvairiausių spalvų ir rūšių. Dažniausiai mokytojams vaikai dovanoja vienspalvius kardelius, rečiau - margus. Man taip pat kardeliai atrodo geriausia dovana mokytojui. Visada nešu vienspalvius, dažniausiai rausvus, rečiau oranžinius ar raudonus.



Kita gėlė, pagal dovanojimą mokytojams antra, rožė. Rožių taip pat būna įvairiausių spalvų ir rūšių. Bene populiariausios raudonos. Šios gėlės taip pat nepaprastai gražios, tačiau brangesnės už kardelius, turi mažiau žiedų. Kaip kam ši gėlė atrodo šalčiau ir prasčiau už populiarųjį kardelį. Rinktis rožes siūloma tik vyresnių klasių moksleiviams. Mažesniesiems prižiūrėti šias gėles būna kebloka.

Tumblr_lui83jek2w1qep6eto1_500_large

Populiarumu kardeliams ir rožėms nenusileidžia ir gerbera. Šios gėlės primena ramunes, atrodo labai mielai ir romantiškai. Su jomis galima padaryti begalę nuostabių rūšių. Gerberos kaip ir rožės, turi begalę rūšių.  Lietuvoje gerberos auginamos šiltnamiuose kaip dekoratyviniai augalai. Šios gėlės labiausiai dera su rožėmis, pavyzdžiui rožinės gerberos ir rausvos rožėsĮvairiaspalvių gerberų puokštė ne tik gražiai atrodo, bet ir patogi paimti į rankas – nesibado kotas. Šios gėlės ilgiau nenuvysta, todėl puikiai ištveria šventinę ceremoniją.

5041156031_f883014c2a_z_large

Kiek rečiau, tačiau taip pat mokytojams neša jurginus. Jurginai nusileidžia puošnumu kitoms gėlėms, tačiau taip pat atrodo puikiai, juolab, kad jurginai puikiai atrodo puokštėse, ypač jei nešama penki, dešimt ir daugiau jurginų žiedų.

4784357486_7cf31002ff_z_large

Taip pat mokytojams vaikai dovanoja saulėgrąžas, hortenzijas ir gvazdikus. Gvazdikai yra labai trapūs, todėl juos patarčiau rinktis tik vyresniems vaikams. Hortenzijos mėgsta drėgmę todėl reikia neužmiršti pasirūpinti vandens kolbute ir gražiai įvynioti į puošnų popierių, kad jos nesimatytu. Saulėgrąžos taip pat mėgsta drėgmę, todėl nepatariu jos rinktis tiems, kurių mokyklose šventinės ceremonijos trunka ilgai, kadangi greitai suvysta žiedlapiai.
Tikiuosi bent truputį padėjau.

Viktorija


4 komentarai:

rooberta rašė...

Aciu uz gera straipsni,dabar zinau kokia gele pirksiu aukletojai ;D

vika rašė...

Na ir kokią ? :D

Unknown rašė...

visada kardelius nesu

Anonimiškas rašė...

Na, jau kardeliai tai konkurentų neturi tikrai. :)