2012-08-21

Pasiruošimas mokyklai. 2 dalis

Sveiki visi,

šiandien taip nuobodu, o už lango apsiniaukęs dangus. Ir vėl nėra apie ką rašyti, bet mane išgelbėjo straipsnių rašymas. Žadėjau parašyti pranešimų seriją apie mokyklą ir ruošimasį jai. Šį kartą rašysiu apie penalus. Vieni juos vadina fenalais, kiti daiktąkrepšiais. Angliškai šis dalykėlis vadinamas pencil case. Ivertus pažodžiui - pieštukų dėklas. Jų būna įvairių. Man labai sunku juos išsirinkti, kadangi neretai gražūs būna nepatvarūs ir greitai suplyšta. Neišvaizdūs penalai dažnai būna ir labai brangūs tačiau geri, juos galima ilgai naudoti. Penalus lengva išsirinkti, kai tiksliai žinai ko būtent nori arba pagal pomėgius. Aš pasistengsiu jums padėti išsirinkti penalą, jei jo dar neturite, taigi pradedam!

Mergaitiška elegancija

Turbūt šie du žodžiai jums asocijuojasi su rožine spalva, tačiau rožinė nebūtinai vaikiška spalva. Ši spalva simbolizuoja tyrą sielą ir jausmus. Romantikėms ir mielos asmenybėms tokie penalai kaip tik. Jie būna gražūs ir mieli, su kaspinėliais ar žirneliais bei marginti įvairiausiais raštais ar emblemomis. Bet jie nebūtinai rožiniai. Gali būti pilki, kreminės spalvos, gelsvos ar net baltos. Tačiau šviesios spalvos penalai turi ir trūkumą -greitai išsipurvina

Tumblr_ljn6v9mpif1qdl0pso1_400_large

Gyvūnai

Tai patys mieliausi penalai. Dideli ar maži, gyvūno formos ar tik su ausytėmis, o gal net ir su uodegyte. Tokius dėklus dažniausiai turi tik merginos, tačiau žavu mielą ir minkšta penalą išvysti ir vaikino rankose. Kaip ir kitokius mergaitiškus dėklus, šiuos turi nuoširdžios, mielos, ramios ir romantiškos būtybės. Tokie penalai visada buvo ir liks madingais, niekas jų neištums iš mados, kadangi juos myli ir maži ir dideli.

Tumblr_lmgfcnc75r1qzbgrio1_1280_large

Metalas

Šie penalai turi daug pliusų ir minusų. Pliusai: užima nedaug vietos, rašalas, nelaimės atveju, nepersigers, daiktai neišsimėtis, greitai surandamos reikiamos priemonės. Minusai: netalpūs, todėl juos turi dažniausiai tik vyresnių klasių mokiniai ar studentai. Nežinau, kaip jums, tačiau man tokie penalai labai patinka, bet nesiruošiu tokio pirkti, dėl netalpumo, kadangi žmonės, lankantiems dailės ar kitą mokyklą, kur reikia įvairių kanceliarinių priemonių, viskas netelpa.

Tumblr_lui7aiipfa1qg9epqo1_500_large

Maži medžiaginiai dėklai

Jie pigūs, spalvingi, išmarginti įvairiomis raštais, emblemomis, žirneliais, kaspinėliais, maži, tačiau gan talpūs, nes paprastai yra stačiakampio formos. Tai sutelpa ir visi pieštukai ir rašikliai. Žinoma, flomasteriams reikės jau atskiro penalo. Jų minusas tiks toks, kad norint rasti tai ko reikia, reikės ,,knistis'' ir kelti triukšmą.

Il_570xn.254544988_large

Talpieji

Turbūt 80 procentų mokinių turi būtent tokius. Juose telpa viskas, ko tik gali prireikti: flomasteriai, pieštukai, rašikliai, tušinukai, trintukai, tušuokliai, korektoriai ir kita. Man tokie penalai patys geriausiai, tik tiek, kad juose reikia knistis ir ieškoti to ko reikia, pavyzdžiui kapsulės. Kuo daugiau juose turto, tuo didesnis triukšmas keliamas per pamokas juose besirausiant, bet visada tokius pirkau ir manau pirksiu.

Sm-01_large

Tai tiek šį kartą, laukite kitos dalies.

Viktorija

13 komentarų:

rooberta rašė...

Turiu "Milka" penala,jis yra talpusis,bet del triuksmo nesiskundziu netgi nepastebejau :D

rooberta rašė...

Ir plius man dar labai patinka butent tokie straispniai,noretusi,kad ateityje butu vis daugiau :)))

Anonimiškas rašė...

Sie straipsniai tikrai puikus ydomesni kartai uz stardoll naujienas o apie tikra gyvenima!!!! LAukiu daugiau tokiu:)

Aušrinė rašė...

Labai puikus ir praverčiantis pranešimas. :)

Anonimiškas rašė...

Puiku, ar galit ir daugiau tokiu ykelt padedanciu issirinkti daiktus ar pan. o ne tik apie stardoll???? :)

Unknown rašė...

tikrai geras straipsnis! daugiau tokiu!

vika rašė...

Mažai kas pastebi, kol neateina kontroliniai ar egzaminai.. :D

vika rašė...

Pasistengsim rašyt :)

vika rašė...

Smagu girdėti būtinai rašysim daugiau! :)

vika rašė...

Ačiū!!! :)

vika rašė...

Žinoma, smagu girdėti, kad patiko :)

vika rašė...

Ačiū, rašysim rašysim :)

ada7765 rašė...

Geras straipsnis. Įvairių kanceliariniu prekiu taip pat galima isigyti - https://dolovija.lt