2012-08-18

DIY batai

Sveiki visi,

aš jau senai varvinu seilę į viską kas su kniedėmis. Pradedant plaukų lankeliais, auskarais švarkeliais, apyrankėmis, baigiant apykaklėmis, džinsais ir batais. Šiandien radau puikią idėją internete, kaip neišleidžiant daug pinigų, pačiam pasidaryti stilingus ir madingus batus su kniedėmis. Su šiais batais galėsi drąsiai žygiuoti ir į mokyklą ir į vakarėlį, nes visur pritapsi ir sužibėsi. Taigi, ko reikės norint tai pasipuošti:


  • Poros sportinių batelių;
  • 150-200 vnt. kniedžių (jei darysite su kitokiomis kniedėmis, jų gali reikėti daugiau arba mažiau);
  • Stiprių klijų (Pvz Moment ar E6000);
  • Pagaliuko nuo ledų  (vietoj pagaliuko, galite naudoti ir kitus daiktus, kurių nebus gaila išmesti);
  • Dantų krapštuko.

Pradėkite nuo to, kad ant medinio ledų pagaliuko užtepsite mažą kiekį stiprių klijų. Netepkite didelio kiekio, kadangi stiprūs klijai greitai džiūsta ir užtiškę ant baldų ar kitų gerų daiktų, gali juos sugadinti. Dantų krapštuko galą suvilgykite klijais ir patepkite kniedės nugarėlę.


Atsargiai, kad neišsiteptumėte rankų, paimkite kniedę ir prispauskite prie bato. Trumpai palaikykite, kad kniedė spėtų prilipti.


Taip klijuokite kniedes išilgai bato, horizontaliomis linijomis, kad kniedės nebūtų ,,išmėtytos'' bet kaip.


Viduryje, netoli batraiščių, gali būti sunkiau sutalpinti kniedes, todėl prieš klijuojant jas, uždėkite be klijų, kad pasižiūrėtumėte kaip geriau jas sutalpinti.


Bato nugarėlėje vėl klijuokite kniedes horizontaliomis linijomis.


Prieš apsiaunant batus, gerai juos išdžiovinkite.


Žinoma, nebūtina klijuoti būtent taip kniedes, galima jas priklijuoti ir taip:


Na ir viskas, gero jums nešiojimo!

Įspėjimas: kniedės nėra amžinos, net jei jas priklijavote su labai brangiais ir ypač stipriais klijais, jos gali po ilgo nešiojimo ar sušlapusios nukristi, todėl dėl visa ko geriausia pasilikti atsargai 5 ar daugiau kniedžių.

Viktorija

6 komentarai:

Unknown rašė...

sitas pranesimas man patiko labai ;o

eva_63 rašė...

Super! Bandysiu ieškot kniedžių siuvimo reikmenų pardėse Lietuvoj. Gal pavyks rast nes labai noriu taip pasipuošt savo batukus :(

eva_63 rašė...

Super! man labai patinka kniedės tik nežinau ar būtų įmanoma Lietuvoje jų gauti. Jei kas matėt kur pirkti - praneškit. :(

vika rašė...

Pamėgint ten paieškot ir pranešk, aš taip pat tą labai noriu išmėgint :)

Unknown rašė...

kniedes man irgi aptinka, tik va beda kad as taip pat nezinau kur ju gaut o siustis is uzsienio nesinori :/

Unknown rašė...

as tai maciau savo shulei viena mergina buvo ant savo juodu batu irgi kniedziu prisiklijavusi, tik jos kniedes buvo ne apvalios kaip kad paveiksliukuose, o kvadratines ir sidabrines spalvos labai graziai atrode