2012-07-18

Dviračiai

Dabar vasara, o tai reškia, kad tai dviračių metas! Šiandien jums papasakosiu apie dviračius. Jų būna visokių formų spalvų ir t.t. Beje ar pastebėjai, kad dabar važinėtis dviračiu labai madinga? :)



 

  Dviračių atsiradimo istorija
  Niekas negali atsakyti į klausimą kas išrado dviratį. Tai išties nelengvas klausimas į kurį negali niekas atsakyti. Išrasti dviratį bandė ne vienas mokslininkas. Jau senoves Egipte buvo bandoma išrasti kažką panašaus į dviratį kas pakeistų arklius. Pirmasis brėžinys panašus į dviratį buvo rastas Leonardo da Vinčio užrašuose. Leonardo da Vinčio dviratis turėjo du vienodus ratus, grandininę pavarą, pedalus ir patogią sėdynę. Gaila, bet jis nesugalvojo kaip perkelti į tikrovę dviratį ir padaryti taip, kad jis važiuotų. Praėjus kiek laiko mokslininkai pradėjo konstruoti pirmuosius medinius dviračius. 1790 metais grafas fan Sivrakas išradoratinį arkliuką“. Tai buvo paprastas medinis pagalys su gerai pritvirtintais ratais. Tokiais žaisliniais arkliukais labai mėgo važinėtis vaikai. Na, o tašką šioje atsiradimo istorijoje padėjo Karlas Draizas, kai 1817 metais užpatentavo pirmąjį, labiausiai į šiuolaikinius dviračius panašų prietaisą.

  Kokie gi būna dviračiai?
  
  Plento dviračiai
   Greiti, tvirti ir labai lengvi (vos 7-9 kg.). Jais važinėjasi sportininkai. Tai plonų ratų ir lenkto į priekį vairo dviračiai. Beje jie labai brangūs...

  Kalnų dviračiai 
  Vieni iš populiariausių dviračių Lietuvoje. Kalnų dviračiais patogu važinėtis gatvėmis, neasfaltuotais keliais, kalnais, parkais. Tai praktiški gana greitai važiuojantys ir nebrangūs dviračiai

  Velomobiliai
  Šiais dviračiais važiuoti yra patogu. Tokiame dviratyje žmogus sėdi pusiau gulomis ir mina pedalus ištiesęs kojas į priekį. Su jais itin patogu kelionėje, taip pat su tokiais dviračiais mažesnė tikimybė nukentėti avarijoje, nes priekyje yra žmogaus kojos, o ne galva.

  BMX dviračiai
  Tai nedideli, labai tvirti dviračiai skirti ekstremaliam sportui. Tokiu dviračius dažniausiai renkasi paaugliai. Su šiais bmx dviračiais galima atlikti sudėtingas figūras: apsisukti ore, važinėti per tramplynus ir t.t. Važinėtis gatvėse su juo nėra patogu, nes šis dviratis negali pasiekti didelio greičio.

 Yra dar ir kitokių dviračių, bet jų visų nevardinsiu, nes labai daug užtrukčiau, o ir nemanau ar kiti dviračiai jums bus labai įdomus :).

  Važinėtis dviračiu - sveika!
 Važinėjimasis dviračiu puikus būdas gerinti kvepavimo, kraujo apytakos sistemų veikimą, optimaliai treniruojama ištvermė, mažesnis krūvis tenka stuburui, stiprinami nugaros raumenys, bei stiprinama imuninė sistema. Taipogi važiavimas dviračiu idealus tiems, kas nori padailinti kojas ir išlaikyti puikią figūrą :). Beje važinėdamasis dviračiu dar ir saugai aplinką!

  Nesnausk - dviračiai madingi!
  Taip, dviračiais važinėtis ne tik linksma, sveika tau ir aplinkai, bet jie dar ir madingi! Kitose šalyse panelės drąsiai sėdasi ant dviračio su kostiumėliais. Dabar madingi senovinio tipo dviračiai, su pintine į kurią gali įsidėti savo rankinę, knygų, gėlių ar dar ko nors ko tu nori. Štai keletas nuotraukų jums :)








 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjP6Kv3BTCzOegW8pvk2QqZjqb6q3eRnh7w_puwtNm_pHO2RbSh9e27oxIGS6XUQc-8KoV8dVgxaQeOPJxu_IQoIRz7rbF7YydNI5nOi61DEPtfjv__AE32E8XEDw4Kmo_QPlMYWGAiVb8/s640/bicycle-beauty-milano.jpg

 

  Na, štai ir viskas ką šiandien norėjau jums papasakoti apie dviračius. Kadangi šis blogas pagrinde yra apie stardoll'ą įdėsiu savo derinuką su dviračiu :)

 

Beje aš suklydau, kad atostogauti išvažiuoju 21dieną. Ištikro aš išvažiuoju 23 dieną ir atostogausiu apie savaitę. Laiko tuo metu rašyti tikrai nebus, taigi mano pranešimų tuo laiku tikrai nesulauksite. Dar iki atostogų žadu sukurti savo rubriką :). Gal turite kokių įdėjų, pasiūlymų? Jei taip, labai prašau parašykite apie tai į komentarus. Ir jeigu pridariau klaidų labai prašau parašykite apie tai. Tai mano pirmasis ilgas straipsnis bloge.. Tikiuosi jums patiko.

Mia477/Gabija :) 

2 komentarai:

Aušrinė rašė...

Patiko straipsnis. :)

Unknown rašė...

Labai gera dviračių apžvalga. Dabar kažkaip sudomino plento dviračiai. Labai įdomu būtų išmėginti kaip važiuojasi su tokiu lengvu ir greitu dviračiu :)