2014-06-21

Kas slepiasi mūsų kosmetinėje? II dalis.

Sveiki,

pagaliau galiu jums parašyti dar vieną ilgesnį ir tikrai įdomų straipsnį. Šis, kaip ir pirmoji straipsnio dalis, bus apie tai, kokius teigiamus ir neigiamus dalykus dalykus slepia spalvingos ir daug gėrio žadančios kosmetikos priemonių etiketės. Rašau tik apie ,,papigalkes'', kurias dažniausiai naudoja jaunesnės merginos, tačiau jų nevengia ir jau suaugusios ir netgi brandaus amžiaus moterys.

Daugelis yra įsitikinę, kad tik brangios priemonės yra tikrai efektyvios ir pateisina kiekvieno pirkėjo lūkesčius. Nepaisant šios nuomonės, dar daugiau žmonių dažniausiai perka pigesnes priemones ir tiki, kad jos yra veiksmingos. Žinoma, nevisos pigios kosmetikos priemonės yra tikras šlamštas. Jos turi daug teigiamų savybių. Tiesa, dažnai teigiamus ir gamintojų žadamus dalykus nusveria produkto sudėtis, kurioje gausu nuodingų konservantų, alergenų ir kitų toksiškų medžiagų. Taigi mano tikslas, kaip ir minėjau, apžvelgti populiariausias pigias priemones, kurios yra daugelio merginų ir moterų kosmetinėse.

Šiandien pradėsiu nuo plaukų kaukės Joanna Argan Oil Hair Mask.
joanna-plauku-kauke-argan-oil
Šiais laikais, mūsų plaukai kankinami kasdien: mes juos dažome, džioviname, tiesiname ir garbanojame. Visa tai veda link plaukų, panašių į šiaudus. Jie ima skilinėti, slinkti, lūžinėti, trupėti, retėti ir sausėti. Na, o mes, siekdami juos išsaugoti gražius, naudojame begales įvairių priemonių. Paskaitinėjusi lietuviškus forumus sužinojau, kad ši pigi kaukė yra labai populiari ir liaupsinama. Pasidomėjusi ja sužinojau ir šio to daugiau. Pirmiausia pradėsiu nuo teigiamų dalykų. Pirmiausia, tai šioje kaukėje yra kokosų ir argano aliejaus. Visos merginos žino, kad šie du aliejai yra tinkamiausi sausiems ir pažeistiems plaukams. Tačiau, kaip teigia pavadinimas, ši kaukė yra su argano aliejumi, tačiau sudėtyje kokosų aliejaus yra žymiai daugiau. Kokosų aliejus yra labai vertingas plaukams, tačiau odai nelabai, kadangi jis kemša poras. Sužinojau, kad kaukėje yra ir daugiau ingredientų, kurie kemša poras, todėl reikėtų saugoti odą. Juk ji ir taip kankinama įvairiais kremais, kuriuose gausu tokių pat pavojingų komponentų. Deja, tai ne visi kaukės trūkumai. Taip pat produkte yra pavojingų konservantų (DMDM hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone), aštrių kvapiklių, plaukams naudingų ingredientų. Baigdama apie šią ,,Joanna" kaukę norėčiau, kaip visada, pridurti, jog jautrios odos savininkės turėtų saugoti savo odą, jei naudoja šią kaukę, nes kai kurios sudedamosios dalis gali ją sudirginti ir sukelti alergiją.

Sekanti priemonė - Būk baltos spalvos nagų lakas
buk-nagu-lakas
Kaip ir daugelis angų lakų, šis neturi nei vienos teigiamos savybės, nebent nedidelė kaina. Tačiau, manau, kad geriau jau pirkti daug brangesnį nagų laką nei šį arba bet kurį kitą iš ,,Būk''. Klausiate kodėl? Na, o todėl, kad net septyni komponentai erzina odą, vienas kemša poras, o du sukelia alergiją, šešių poveikis netgi nežinomas arba trūksta informacijos. Bet tai toli gražu ne viskas. N-butilo alcoholis dirgina plaučius, yra pavojingas, Benzophenone-3 yra fototoksiškas, galimai neigiamai veikia endokrininę sistemą (belatakės, arba vidaus sekrecijos liaukos, kurios į kraują išskiria specifinius cheminius junginius –hormonus, reguliuojančius vidines organizmo funkcijas), Talkas pavojingas įkvėpus, kosmetiniai dažikliai, kurių ypač gausu šiame lake, kaupiasi organizme, galimai toksiški, pavojingi sveikatai. Taigi, manau, jau geriau vaikščioti nelakuotais nagais, nei taip nuodyti organizmą.

Paskutinė priemonė, kurią šiandien aprašysiu - Colgate Total Pro-Interdental dantų pasta

Kaip ir rašydama apie kaukę, pradėsiu nuo teigiamų dalykų: gerai šalina nešvarumus, saugo nuo akmenų susidarymo, suteikia gaivų kvapą, nedidelė kaina ir galima įsigyti daugelyje parduotuvių. Mažokai privalumų atsižvelgiant į trūkumus. Pastoje gausu fluoro, kurio neigiamas poveikis sveikatai jau senai žinomas (ši medžiaga toksiška nurijus). Pastoje gausu ir kitokių pavojingų medžiagų, kurios tik patvirtina tą faktą, kad reikia vartoti dantų pastą tik mažais kiekiais, gerai išskalauti burną ir saugoti, kad ji nepatektų ant lūpų ir veido. Viena tokių medžiagų Triclosan. Tai konservantas, kurio naudojimas gaminant tokius ir panašius produktus Europos Sąjungoje yra ribojamas. Šis komponentas pavojingas endokronininei sistemai ir dirgina odą. Šioje pastoje gausu ir kitokių pavojingų ingredientų, tačiau, manau nebus naudinga, jei užkimšiu jūsų galvas begale pavadinimų, kuriu daugiau niekur buityje nepritaikysite, todėl, manau bus geriausia, jei žinosite, kad, kai kurios sudedamosios dantų pastos dalys erzina akis, galimai toksiškos, pavojingos nurijus, gali dirginti ir sukelti alergiją.

Visa ši informacija nėra išgalvota, rašydama straipsnį rėmiausi Vikipedija, Kosmetikos DNR ir kitais puslapiais.

Laukite tęsinio,
Viktorija

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

ei ten mano dantu pasta !!! nebevalysiu dantu tada jei taip blogai :D

Unknown rašė...

Nebūčiau pagalvojusi, kad nagų lakas toks pavojingas... :oo

Gabrielė ♥ Kvyn rašė...

Rasykit dazniau i bloga :/

Vlada Emilis rašė...

Tikrai galiu rekomenduoti toki brenda kerastase https://inbeauty.lt/kerastase. Tiesiog nuostabios plauku kaukes ir balzamai.