2014-06-16

Kas slepiasi mūsų kosmetinėje? I dalis.

Sveikos merginos!

Ir vėl vasara mus ,,džiugina" lietingais orais. Tačiau tai puiki galimybė nuveikti kažką kitokio, naudingo ir įdomaus. Šiandien siūlau jums padėti savo kūnui žiniomis apie tai, be ko neapsieiname dažniausiai nei dienos. Papasakosiu apie dažniausiai merginų naudojamų makiažo priemonių privalomus ir trūkumus, kurie gali net nustebinti arba padėti atsikratyti daugybės problemų, kaip pavyzdžiui spuogai, bėrimai, jautri bei sausa oda ir t.t.

Pirmoji makiažo priemonė, apie kurią papasakosiu, ta - Maybelline Dream Pure BB Cream.

maybelline bb su saliciliu
Šis bb kremas labai populiarus tiek tarp paauglių, tiek tarp vyresnių merginų bei moterų. Jis liaupsinamas netik internete, bet ir televizijoje, kuri mums bruka į galvą mintis, jog šis Maybelline BB kremas yra tobulas. Žinoma, jis turi ir nemažai tikrai gerų savybių. Dėl sudėtyje esančios 2 procentų salicilo rūgšties valo odą, mažina spuoguotumą bei tobulai ją maskuoja. Taip pat nekemša porų, tinka problematiškai odai, maskuoja, sudėtyje yra salicilo rūgšties, kaolinito. Na, o ir kaina prieinama kiekvienam, dažnai taikomos akcijos, tai kodėl jo nepirkus? Tačiau visa tai turi ir kitą pusę. Šio kremo sudėtyje yra nemažai fenoksietanolio, kuris yra pavojingas ir netinkamas naudoti aplink burną. Tačiau tai dar ne viskas. Dėl minėtosios salicilio rūgšties, šis kremas netinkamas nėščioms moterims (keista, kad reklamose to neminėjo). Taip pat sudėtyje yra  ingredientų, kurie sausina odą, plaukus, yra galimai toksiški ir pavojingi. Kremas, nors ir rašo, kad nekemša porų, vistiek gali jautresnės odos savininkėms ją kimšti, erzinti ir net sukelti alergiją

Sekanti priemonė - Essence Sun Club Matt Bronzing Powder.

essence-bronzinamoji-pudra-sun-club
Dar vienas pigus merginų lobis. Šio bronzanto pliusai: švelni tekstūra, prieinama kaina, neturėtų kimšti porų ir tinka visiems odos tipams (išskyrus labai jautrią odą). Tačiau minusų taip pat nemažai. Nežiūrint į sudėtį, tai vienas didžiausių minusų, tai mažas atspalvių pasirinkimas - šviesi pudra šviesiaplaukėms ir tamsi tamsiaplaukėms. Bet šviesiaplaukės juk nebūtinai ir šviesiaodės, o tamsiaplaukės nebūtinai tamsiaodės. Taip pat internete nemažai atsiliepimų, kad pudra daugeliui merginų ant odos neatrodo natūraliai. Tačiau šiame bronzante blogiausia yra tai, kad naudojamas pavojingas kvapiklis, kuris sukelia dermatitą, todėl jo naudojimas Europos sąjungoje yra ribojamas. Dėl sudedamųjų dalių reikėtų stengtis pudros neįkvėpti ir naudoti saikingai, nes ji gali erzinti odą.

Na, ir kol kas šiame straipsnyje paskutinė aprašoma priemonė - Nivea Supreme Touch kreminis kūno prausiklis

nivea kuno prausiklis supreme touch
Šis kūno prausiklis yra puikus kūno drėkiklis. Sudėtyje yra glicerino, makadamijos riešutų aliejaus ir taukmedžio sviesto, tačiau pagrindinė sudedamoji dalis, kuri ir yra prausiklis - laureto sulfatas, kuris sausina ir erzina odą.  Taip pat kreminiame prausiklyje yra aštrių kvapiklių ir SLS. Šis trijų raidžių trumpinys reiškia  sodium lauryl sulfate, arba dar vienas- sodium laureth sulfate ( nors jie yra ne tas pats, bet patogumo dėlei trumpinu  SLS). Šis detergentas naudojamo grindims, automobiliams, indams plauti yra ir šampūnuose, muiluose, dušo želėse, net plaukų kondicionieriuose, skutimosi priemonėse, dantų pastose ir veido valikliuose -dažnai mūsų naudojamuose prausikliuose. Jis gali kimšti poras, todėl netinka prausiklį naudoti krūtinės ląstos ir nugaros sritims. Tačiau, jei priemonės su SLS jums tinka ir jos nėra skirtos veidui, galite drąsiai naudoti, nes šis ingredientas nėra toksiškas ar kancerogeniškas. Kitos sudedamos dalys erzina akis, sausina odą ir plaukus, yra dažni dirgikliai ir alergenai, vieni galimai, o kiti tikrai toksiški, dirgikliai ir kenkia endokrininei sistemai. Pavojingiausios sudedamosios dalys: Butylphenyl methylpropional, Benzyl alcohol, Linalool. Visi jie ir dar keletas kitų sudedamųjų dalių sukelia alergiją.

Na, šiam kartui tiek, tačiau pažadu, kad bus dar ne vienas šio straipsnio pratęsimas. Viskas, ką čia parašiau, nėra mano išmislas. Rašydama straipsnį rėmiausi internetu ir labai naudingu puslapiu - Kosmetikos dnr.

Viktorija

5 komentarai:

Gabija Sun rašė...

Tas bb kremukas nerealus!

http://gabijasun.blogspot.com/

Anonimiškas rašė...

manau geras straipsnis tik gaila kad toks trumpas (:

Nusivylusi viskuom rašė...

Omg o as maniau, kad tas BB kremas kaipo tik labai geras.. tai ka belieka naudoti??! :(

vika rašė...

Ateityje numatomas straipsnis apie tai, ką derėtų naudoti :)

Hola muchachos rašė...

Labai laukiu 2 dalies!!! :))