2011-07-26

Kaip lengvai...

...nupieši pegasą?


Sveiki, šiandien pamokysiu kaip nupiešti štai tokį pegasą (viršuje). Iš karto įspėju - nuotraukos NE MANO.

1 žingsnis


Iš pradžių nusibraižome linijas vertikaliai ir horizontaliai. Taip lapas atrodo lyg iš matematikos sąsiuvinio langeliais. Tik langeliai turi būti daug didesni. Kai lapas jau padalintas į lygius langelius - pradedame piešti pegaso kontūrus lengvai, nespaudžiant pieštuku. Beje, linijos ne šiaip sau - jos reikalingos, kad visos kūno dalys būtų proporcingos.

2 žingsnis


Nupiešiame galvą, priekinę koją.

3 žingsnis


Nupiešiame vieną ragą, akį, taip pat likusią priekinę koją.

4 žingsnis


Dar neryškiau nupiešiame pegaso karčius ir uodegą. Nenusimink, jeigu piešiant netyčia ,,išlįsi'' iš piešinio ar nuo pieštuko liks dėmių. Juk visada gali jas ištrinti trintuku.

5 žingsnis


Piešinį apvedžiojame mėlynu ar kitokiu patinkančiu tušinuku. Svarbiausia, kad jis nebūtų želinis, nes gali palikti žymių, kurių jau nebeištrinsi.

6 žingsnis


Ištriname linijas, kurios mums anksčiau padėjo.

7 žingsnis


Paryškiname kontūrus tos pačios spalvos, kuriuo apvedžiojome, pieštuku. Taip pat užspalviname foną esantį už pegaso nugaros tokios pačios spalvos pieštuku. Darome tai lengvai ir nespaudžiant. Nuspalvinus patriname servetėle, kad fonas atrodytų švelnesnis ir linijos susilietų.

8 žingsnis


Pasiimame ar tamsesnį pieštuką. Juo sukuriame šešėlius prie pilvo apačios, kojų, kaklo, galvos, ausų. Taip pat nepamirštame nuspalvinti likusį foną tuo pačiu principu. Pačios apačios nenuspalviname.

9 žingsnis


Toliau kuriame šešėlius.

10 žingsnis.


Tamsia ta pačia spalva, kuriuo atlikome visą darbą, nupiešiame žemę. Kad ji atrodytų tikroviškesnė vietomis paspalviname tamsiau. Taip sukuriame šešėlius.


Štai ir piešinys baigtas. :) Tikiuosi jums pasisekė dar geriau nei čia buvo pavaizduota. KOMENTUOKITE, ar patiko pamoka, ar pravertė?

Iki, jausrine

Komentarų nėra: