- Susitvarkyk namus;
- Naršyk facebook'e arba stardoll'e (aišku, jeigu nėra perkūnijos);
- Pasikviesk draugių ir kartu surenkite teminį vakarėlį;
- Kurk madas ( piešk drabužiu eskizus, o vėliau jei patiks pasisiūk sau, o jei neturi tiek kantrybės - pasiūk senai lėlei);
- Kartu su draugais ar šeimos nariais pažaisk kokį nors stalo žaidimą, pavyzdžiui ,,Monopolį'';
- Išmaudyk šunį (katę);
- Sukurk savo šokio judesius;
- Parašyk dainą;
- Parašyk eilėraštį;
- Su draugais surenk ,,Lietuvos talentus'';
- Gamink skanių vasariškų patiekalų, pavyzdžiui naminius ledus! (kad būtų lengviau įdėsiu ledų receptą :))
Ingredientai:
- 180 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 500 ml grietinėlės
- 6 kiaušinių tryniai
- 250 ml pieno
- pagardus (tai gali būti tas, ką labiausiai mėgstat. Aš naudojau tai, kas buvo po ranka: Fortūnos saldainiai, zefyrai, serbentai..).
Gaminimas:
Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilam į puodą ir užverdam. Kol verda, darbuojamės toliau: atskiriam kiaušinių trynius ir baltymus. Naudosim tik trynius, tuo tarpu baltymus bus galima sėkmingai panaudoti išsikepant morengiukus (ką vėliau padariau). Taigi, tryniai išplakami ir plakant toliau pilamas pienas. Visą masę supilam atgal į puodą ir verdam esant silpnai ugniai, kol susidaro skystos grietinės masė. Na, o vėliau įmaišom grietinėlę ir paliekam šiek tiek atvėsti.
Kai tai atsitinka, dedam pagardus. Aš dėjau pasmulkintus Fortūnos saldainius, zefyrus ir serbentus. Viskas. Supilam visą šitą gėrį į kokį indą (naudojau paprastą plastmasinį) ir dedam į šaldiklį.
Ledus gaminau vakare, kitos dienos popietę jau galėjau mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu. Manyčiau, juos sėkmingai galima naudoti tiek prie pyrago, tiek vienus. Smagu ir tai, kad priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia.
Darbo gal ir atrodo daug, bet tikrai verta. Skanaus!
***
Na, tai tuo ir baigiu savo straipsnį! Tikiuosi, kad jau žinai ką veiksi, kai užklups lietus? :)
P.S. Ledų receptas NE MANO!!!
Iki, jausrine
2 komentarai:
Geri patarimai ačiū, pamėginsiu pasidaryt ledus ;33
Šaunus receptas, pamėginsiu ir aš :)
Rašyti komentarą