2011-07-25

Skanaus!

Sveiki! Nusprendžiau, kai rasiu įdomu receptą, parašysiu kaip pasidaryti tą skanumyną, kaip sakant vesiu rubriką ,,Skanaus!"
Na, o dabar nuėjusi į šitą blog'ą, į akis krenta du arbūzai ant kurių parašyta ,,best friend forever stardoll". Pagalvojau, gal rasiu kokį receptą susijusį su arbūzais, tokių receptų buvo nedaug, ir jie visi pasirodė neskanūs, išskyrus vieną, tai arbūzų tortas, butinai pasigaminsiu kai turėsiu arbūzų. taigi, jei nori pasidaryti, tai daryk taip:

Ingredientai:

Arbūzai, 2 kilogramai
Cukrus, 200 gramų
Cinamonas, truputį
Citrinos, žievelė, truputį
Apelsinai, žievelė, truputį
Vanduo, 2 stiklinės
Konjakas, truputį

Gaminimas:

Tešlai reikės: 300 g miltų, 200 g sviesto, truputį druskos, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinėlės.
Sviestas gerai išsukamas su tryniais, supilama grietinėlė, įberiama druskos ir užminkoma tešla. Valandą palaikoma šaltai.
Nulupti, kubeliais supjaustyti arbūzai verdami, kol suminkštės. Vėliau į košę beriama cukraus, citrinos rūgšties, cinamono, įtarkuojama citrinos žievelė, dar truputį pavirinama ir nukaitus ataušinama. Įpilama konjako.
Išplakti kiaušinių baltymai įmaišomi į košę. Ji turi būti tirštoka.
Iškočiota tešla dedama į tortinę formą taip, kad uždengtų ir formos kraštus. Ant tešlos sudedama arbūzų košė. Viršus apibarstomas trupiniais.
Trupiniams sumaišoma šaukštas sviesto, šaukštas cukraus ir 2 šaukštai miltų. Viskas sutrinama tarp rankų. Kepama 30—40 min.


Arbūzų tortas



receptas ir nuotrauka iš MamosReceptai.lt



SKANAUS!


BYE, karolina4466

Komentarų nėra: