Puslapiai

2012-08-03

Kosmosas ant kelnių

Sveikos skaitytojos,

turbūt ne viena matėte internete įvairių aksesuarų, drabužių ir net nuotraukų su kosmosu. Kosmosas ant batų, kosmosas ant palaidinės, kosmosas ant rankinės ir t.t. Aš ilgai varvindavau seilę žiūrėdama į tokias grožybes, kol pati nesužinojau kaip, tai lengvai padaryti. Tuo ką žinau, pasidalinsiu ir su jumis, skaitytojai! Taigi, kogi mums reikės: spalvos išėmėjo arba purkiklio pagaminto iš 2 dalių baliklio ir vienos dalies vandens, tekstilinių arba akrilinių dažų, plastmasės (pvz plastmasinių maišiukų), teptuko, kempinės, juodų džinsų, seno dantų šepetuko.
Taigi, susiraskit viską, atsisveikinkit su džinsais ir kimbam į darbą!
Įspėjimas: Prieš dažant džinsus, į jų vidų ikiškite plastmasės, kad spalva nepersigertų į kitą pusę, geriau ją nudažyti vėliau. Norint, kad spalva ilgiau išliktų ir ilgiau nenusiplautų - išverskite, prieš skalbiant, į kitą pusę.

1.Kad nenudažytumėte grindų, padenkite jas laikraščiais ir plastmase, šiuo atveju, naudojami plastmasiniai pirkinių maišeliai.

2. Papurkškite keliose vietose spalvos išėmėju ar purškalu, tačiau nedaug, nes didesnis kiekis gali visai išimti spalvą. Nuo tinkamo kiekio, papurkštos vietos turėtų atrodyti taip:

3.Pasiimk kempinę bei violetinius, mėlynus ir raudonus tekstilinius ar akrilinius dažus. Norimose vietose ir ant kai kurių jau esamų dėmiu, tepk dažus. Nebijok ant mėlynų dėmių padaryti raudonų ar ant violetinių mėlynų, maišyk spalvas. Kosmose žydros, kaip ir ant šių kelnių, nėra, tačiau ji labai efektingai atrodytų.

4. Pasiimk kempinėlę ir dantų šepetuką. Jais padaryk baltų dėmių ant kitų dėmių, juodų vietų.

5. Metas padaryti žvaigždes! Į mažą indelį įsipilk šaukštą, ar du, vandens, tada įpilk baltų dažų. Gautu tirpalu taškyk džinsus, jei dėmelės pranyks - įpilk daugiau baltų dažų. Šviesesnėse vietose taškyk daugiau.

6. Kai esi patenkinta gautu rezultatu, palik kelnėms išdžiūti. Jei jie džiūsta prieš saulę, išdžiūti prireiks pusės dienos, jei ne - visos paros. Jei tau atrodo, kad dar trūksta šviesių dėmių - papurkšk balikliu ar spalvos išėmėju. Vualia, turi kosminius džinsus!
Šitaip gali dekoruoti netik džinsus, bet ir kitus drabužius, tačiau su batais sudėtingiau - tik tekstiliniai batai gali pasipuošti kosmosu. Jokiu būdu taip nedekoruok odos!


Viktorija

6 komentarai: